Garancia e Xhamave – Siguri për klientët tanë

Garancia e Xhamave – Siguri për klientët tanë

Krahas zgjedhjes së skeletit, një pjesë e rëndësishme në blerjen e syzeve janë edhe zgjedhja e duhur e xhamave. Një detaj që nuk duhet lënë pas dore është pjesa e garancisë. Në disa raste, llojet e ndryshme të xhamave, mund të shfaqin problematika, që e kanë...
Pse janë të nevojshme syzet e diellit?

Pse janë të nevojshme syzet e diellit?

Syze dielli – Pse janë të nevojshme për tu përdorur?   Ndërgjegjësimi ndaj rreziqeve që na shkaktojnë rrezet e forta të diellit është rritur gjatë viteve të fundit. Të gjithë ne vendosim krem mbrojtës në lëkurë kur ekspozohemi në diell. Por cfarë bëjmë konkretisht për...
Ambliopia, syri dembel

Ambliopia, syri dembel

Syri dembel, i njohur me emrin shkencor ambliopia, është një çrregullim i zhvillimit të shikimit në të cilin një sy nuk arrin të ketë shikim normal si syri tjetër, madje edhe me syze optike ose lente kontakti. Ambliopia është termi mjekësor i përdorur kur pamja e...
Syze dielli të polarizuara

Syze dielli të polarizuara

Pavarësisht nëse do të dilni për të shijuar ajrin e pastër të malit, apo të detit, ose thjesht për një shëtitje në qytet gjatë orëve të mesditës, është e rëndësishme që jo vetëm të keni një palë syze dielli për të parë më mirë, por edhe që ofrojnë mbrotje për sytë...
Çfarë është keratokonus?

Çfarë është keratokonus?

Keratokonus është një sëmundje progresive e syve në të cilën kornea e cila ka formë të rrumbullakët, fillon të thahet dhe fryhet duke marrë formë konike. Kjo formë e konit e devijon dritën teksa hyn në sy në rrugën e saj drejt retinës duke shkaktuar shikim të...