Pse janë të nevojshme syzet e diellit?

Pse janë të nevojshme syzet e diellit?

Syze dielli – Pse janë të nevojshme për tu përdorur?   Ndërgjegjësimi ndaj rreziqeve që na shkaktojnë rrezet e forta të diellit është rritur gjatë viteve të fundit. Të gjithë ne vendosim krem mbrojtës në lëkurë kur ekspozohemi në diell. Por cfarë bëjmë konkretisht për...

read more
Ambliopia, syri dembel

Ambliopia, syri dembel

Syri dembel, i njohur me emrin shkencor ambliopia, është një çrregullim i zhvillimit të shikimit në të cilin një sy nuk arrin të ketë shikim normal si syri tjetër, madje edhe me syze optike ose lente kontakti. Ambliopia është termi mjekësor i përdorur kur pamja e...

read more
Syze dielli të polarizuara

Syze dielli të polarizuara

Pavarësisht nëse do të dilni për të shijuar ajrin e pastër të malit, apo të detit, ose thjesht për një shëtitje në qytet gjatë orëve të mesditës, është e rëndësishme që jo vetëm të keni një palë syze dielli për të parë më mirë, por edhe që ofrojnë mbrotje për sytë...

read more
Çfarë është keratokonus?

Çfarë është keratokonus?

Keratokonus është një sëmundje progresive e syve në të cilën kornea e cila ka formë të rrumbullakët, fillon të thahet dhe fryhet duke marrë formë konike. Kjo formë e konit e devijon dritën teksa hyn në sy në rrugën e saj drejt retinës duke shkaktuar shikim të...

read more
Çfarë është hipermetropia?

Çfarë është hipermetropia?

Hipermetropia është një gjendje e syve në të cilën objektet e afërta duken të paqarta, por shikimi juaj është më i qartë kur shikoni sende të cilat ndodhen larg jush. Nëse ndjeni se sytë tuaj janë të lodhur, keni probleme në fokusimin e objekteve afër syve tuaj, ose...

read more
Si të lexoni recetën tuaj okulistike?

Si të lexoni recetën tuaj okulistike?

Dioptria përcakton numrin e syzeve për afër ose larg për të cilin sytë tuaj kanë nevojë. Kur shikoni recetën tuaj të vizitës okulistike, do të shihni numrat e renditur nën titujt e OS dhe OD. Ato janë shkurtime latine; ekzaktësisht OS (oculus sinister) nënkupton syrin...

read more
Si të vendosim lentet e kontaktit?

Si të vendosim lentet e kontaktit?

Jeni nervozë? Nuk ka arsye përse. Aplikimi i lenteve të kontaktit dhe heqja e tyre është më e lehtë se sa mund të imagjinoni. Syve tuaj mund t’ju duhen disa ditë që të të mësohen me zakonin e mbajtjes së tyre. Nëse keni probleme, mos u sforconi, jepini kohë vetes që...

read more
Vizita Okulistike për Fëmijë

Vizita Okulistike për Fëmijë

Shikimi i qartë dhe shëndeti i syrit janë çelësi i zhvillimit për fëmijën tuaj. Ndërsa shikimi vazhdon të zhvillohet deri në moshën 8 - 9 vjeçare, është e rëndësishme që sytë e fëmijës tuaj të kontrollohen, në mënyrë që çdo problem të kapet në kohën e duhur për t'u...

read more
Pse duhet ti përdorim lentet e kontaktit?

Pse duhet ti përdorim lentet e kontaktit?

Avantazhet e përdorimit të lenteve të kontaktit. Lentet janë një alternativë e përdorur nga shumë persona të cilët kanë eliminuar syzet, në të shumtën e rasteve kjo për arsye estetike. Lentet e kontaktit shërbejnë për të korrigjuar pjesën më të madhe të defekteve në...

read more
Syzet e duhura për fytyrën tuaj.

Syzet e duhura për fytyrën tuaj.

A e dini se më shumë se gjysma e njerëzve mendojnë se syzet nuk do t'iu përshtaten fytyrës së tyre? Në Max Optika ne mendojmë se duhet të mbani çfarëdolloj skeleti apo forme që ju bën të ndiheni më mirë. Por ka disa këshilla dhe truke për zgjedhjen e skeletit të...

read more
Çfarë janë syzet Clip On?

Çfarë janë syzet Clip On?

Në ditët e sotme syzet e diellit vijnë me mbrojtje UV dhe tani funksionaliteti I tyre është shumëfishuar. Sot ato janë një aksesorë i domosdoshëm, veçanërisht për ata që janë vazhdimisht të ekspozuar ndaj diellit. Gjatë shekujve, ata kanë marrë një mori formash dhe...

read more
Trendet e fundit të syzeve

Trendet e fundit të syzeve

Nuk ka kohë më të mirë se sezoni i ri veror për të përkëdhelur veten me një pale syze dielli. Trendet e syzeve të diellit ndryshojnë shpesh, me forma dhe ngjyra të reja për çdo sezon, gjë e cila mund të vështirësojë zgjedhjen në vendimet tuaja të blerjes. Mos shkoni...

read more
Si të mbrojmë sytë nga paisjet dixhitale?

Si të mbrojmë sytë nga paisjet dixhitale?

Nëse sytë tuaj fillojnë të ndihen të thatë dhe të lodhur ose nëse në fund të ditës keni dhimbje koke, atëherë fajtor për këtë janë paisjet tuaja dixhitale. Nuk duhet shumë kohë që këto simptoma të shfaqen duke marrë parasysh orët që kalojmë përpara ekraneve. Për fat...

read more